Словацький відпочинок /ретро/

Словацький відпочинок

Критика

Самому їхати закордон  просто безглуздо. Таке враженя що під кінець відпустки я онімію:( . Останіми людьми з якими розмовляв українською був Олег Розводовський 25.01 і водій буса що привіз нас 26.01. дивно, що мало хто з обслуги розмовляє англійською. Доводиться слухати їх словацько-польські пояснення.

День другий. 28.01.07

Встав в 7. Першим ділом увімкнув ТВ щоб був хоч якийсь постороній шум. Ато настільки тихо що аж моторошно.
Тааа.. Боб губко на німецькій це щось! з 18 каналів які тут показують можна дивитись тільки "CNN" та "РТР планета".  РТР не на рідній але хоча б на зрозумілій мові. На листочку по якому дають їсти пише що сніданок з 7 по 10. А фіг там в 7 ше всі спали. Ну раз встав треба щось робити. Не уявляю що робив би якби не мав фотоапарата. Схід сонця над татрами виглядає гарно, но нічого особливого не замітив. В тому готелі таки ніхто не розмовляє англійською. Цікаво як в "ресепсоністки" розпитаю як добратись до підйомників. Ще цікавіше як вона мені пояснить.
Пішов шукати підйомник в гори а знайшов 2 дівчат з моєї групи. Проінформували що підйомник не працює :( факін шет...Так хотів пофоткати з висоти. Запропонували поїхати з ними в сусіднє місто. "Гамно вопрос"!
Як справжній Український козак визвався понести лижі (знав би я що вони такі важкі, думав що плече відвалиться...) 
Дівчатка, точніше жіночки, катались а мені що робити? Фотик в руки і вперед до лісу... Як добре їздити цим вузькоколійним поїздом! Хоча то скоріше трамвай. Маленький, комфортний, не шумить, повна говтоматика і пістолєтіка...
Сподобався оранжевий молоток для розбивання вікна, так і хотілось його сперти.
"Ресепсіоністка"  помінялась, ця якась симпатичніша і привітливіша. Інтернету в цому готелі зараз немає, але є в Урані а до нього перти через все село.
Повний п****ц таких допотопних компютерів  давно не бачив. У всіх народностей і національностей розкладка клави QWERTY а тут  QWERTZ. Нахрена було міняти цих 2 букви? Вони комусь заваджали жити? Чи то така головоломка для відпочиваючих інтернетчиків. Типу щоб не дуже розслаблялись!?
Цей лікарняний запах мені вже набрид, таке враження, що живу в поліклініці а не готелі. А може вони в підвалі тримають трупи неслухняних клієнтів в формаліні... Містика!

Завтра йдем шукати інструктора по катаню на чомусь типу лиж чи снігової дошки :).

День третій  29.01.07

Включив ТВ - день почався.
Ще пару днів за тим самим столиком в їдалці і зможу сказати точну кіллькість листочків на пластмасовому дереві, що стоїть навпроти.
Помінялись офіціанти. Новенькі не жахаються мене і якось сміло пояснюють що можна буде замовити на вечерю. Стаді інгліш! Блін...
А от словацькі виделки якісь дивакуваті. В наших 4 штрихи а в них тут 3. Таке враження, що зроблені спеціально для того щоб було незручно їсти. А може словаки змалку вчаться ними орудувати. І в мене просто мало практики....
Сумніваюсь що знайду інструктора і невеликий працюючий спуск. Несприятливі погодні умови стали на перешкоді. Падає сніг і дмухає сильний вітер.
Погоду трошки недооцінив. Закупився в супермаркеті. Майже все те саме що і в нас, такі ж американські серіали і мультики, тільки на іншій мові. Навіть реклама сраної кокаколи тут також на кожному стовпі. Татринська Ломниця не більша за мій район в Тернополі, і точно менша за моє село.
На вечерю в їдалці засервували столик з протилежного боку, тепер я "фейсом" до народу і дупою до пластмасового дерева:)

День четвертий 30.01.07

вже по звивичці включив ТВ.
Годують добряче, так можна і поправитись. Погода сьогодні нормальна, можна йти шукати лижну школу. Знайшов, записався. Але вони тільки тренують, "снігову дошку" треба шукати в іншому місці. Ледве підібрали на мене взуття до сновборду. Оренда дошки дешевше ніж я думав, то добре. Тренера звати Герхард, хлопака англійсько-словацько-російською 2 години вчив і пояснював  що  і як робити. В загальному все було зрозуміло і як старанний учень можу нормально зїхати з гори. Школа хоча і дитяча но таких як я, і навіть старших було не мало.
Пора валити в готель, а то провтикаю вечерю. Блін, до такого життя можна і звикнути. Приїду додому потрібно буде проходити якусь реабілітаційну програму, для повернення до реальності :).
Погано, що в цьому готелі одні сімї, хоча б якісь однолітки з якими можна було знайти спільну мову. Хоча про яку спільну мову можна говорити словацьку, польську, німецьку.!?  За тих пару днів ще не був на підйомниках (Льонувка). Кажуть за сильний вітер, хіба що на вершині гори, бо тут в долині досить спокійно.
Мене висаджує як по словацьки буде УВАГА - POZOR! Трошки незвично позоритись на кожному кроці :)
А Potravini, наскільки зрозумів, по нашому ПРОДУКТИ. Отравляючі продуктові магазини... :)
Після вечері зайшов в бар пива випити, покурити табачок. З одного боку польска, з іншого німецька, скоро здурію.
Цікаво яка крайня стадія самотності, коли сам з собою говориш, щи є ще якісь....

День пятий 01.02.07

Проспав... доплатив за оренду сновборда, повалив на TLD (Tatranske Lanove Drahy) На диво вони сьогодні працювали, знач з погодою все гуд. За  білети на саму вершину Ломницького щита заплатив 940 крон. В перерахунку на вічно зелені буде в районі 30$. Не мало, але воно  того варте, 2600м н.р.м. Тепер я приблизно знаю що відчувають і бачать люди які підкоряють гірські вершини. Здається що ти на вершині світу, панорама просто вражаюча. То не Говерла на яку можна пішкарусом видертись.

Познимкував і гайда на зад... Все було б добре якби не забув шапку в кабінці підйомника. Ця маленька прикрість трохи зіпсувала настрій і заставила мерзнути  вуха. О горе..! Я так любив цю червону шапку з білими сніжинками. Попрошу завтра дівчину з "ресепшина" подзвонити до тих "Льновників" може знайшовся мій наголівник. Покатався на дитячому спуску. Щось не вдається поворот в праву сторону :( після вечері пішов на інет, компютери були зайняті. Щоб вбити час пішов на спуск подивитись чи варто мені йти на нього завтра. Є там якась не велика гірка, якраз для мене. Шпіндюхи які ледь вищі за мої коліна гасають з великого спуску так, ніби з тими лижами вродились.

День шостий 02.02.07

Погода все зіпсувала :(  хотів покататись але при такі погоді нема бажання брати на прокат сновборд і білет на підйомник на пару годин не вигідно. Зато побував в місцевому краєзнавчому музеї. Досить гарно, мумії місцевих тварин, виставка традиційного одягу і все таке... Закупив деякі продукти, пива для колег в Тернополі і пару сувенірів. Пішов в місто пообідати, філе курки  в місцевому гріль барі просто супер. Люди привітні і навіть говорять ламаною російською.  Купив ще пару сувенірів, манюнький 3х2см Англо-Словацький словник, книжку про ураган 2004р., який повиламував мало не половину лісів Татранських гір.  Навіть зараз  дивлячись на ті пусті долини з уламками дерев, здається що це було зовсім недавно. Отримав смс від Рєбзі, питала що можу порадити бо її Мишко сьогодні виїжджає в Словачину. На жаль не можу відповісти, думаю він добре відпочине і без моїх підказок.

 Погода лажова,сидіти в номері набридло. Якщо ввечері і стихне вітер нікуди не піду, потрібно скласти сумку і виспатись, завтра до дому. Кінець писанині, завтра вже буде з ким побалакати, так що можна підсумувати весь відпочинок. В загальному дуже сподобалось, було б добре попасти сюди ще влітку.

Хороший готель всі зручності, тут навіть продають ту саму мівіну що є в нас. По ТВ показують тій самі серіали і мультфільми, тільки на інші мові.

Ото завтикав! Так розслабився що втратив відчуття часу, маю ще 1 день відпочинку. Трошки заскоро зібрався до дому, сумки ще зі вчора чекають. Навіть трошки зрадів що до дому їду. А не тут то сталось. Зато є час дофоткати пару роликів плівки, сестрі назбирати шишок.

Цікаво було б підрахувати скільки слів промовляю за день, напевно не більше 50ти. На роботі тільки й роблю що язиком чешу а тут...  В обід якось непомітно заснув, так класно поспати в день. Сусіди по номеру почали дебоширити. Як то по дурному, сімя зібралась відпочити а замість того влаштували конфлікт, краще від того нікому не буде.

Добре відпочив, подармував, навчився кататись на сновборді, більше взнав про наших сусідів, побачив всю велич Татрських гір. Але ще раз повторю свої перші слова "Самому їхати за кордон  просто безглуздо". Так бракує близької людини, з ким можна було б поділитись враженнями, поговорити, повечеряти разом....

Вже їду додому :) Всюди добре, а дома найкраще...

P.S.
Після такого відпочинку перші дні на роботі, тупо насолоджувався тим, що мене розуміють коли я говорю українською.



Словаччина

.
.

Немає коментарів: