Firefox OS app day

Разом з Андрієм (@aserafyn) сходили на Firefox OS app day котрий проходив в затишному офісі компанії Braintree (www.braintreepayments.com). Власне я ніякого стосунку не маю ні до Firefox ні до їх новоспеченої ОС але дуже цікаво було послухати що воно таке і під яким соусом Mozilla подає свою мобільну операційну систему.

Про Firefox OS розказував і відповідав на питання Kumar McMillian (@kumar303) - розробник компанії Mozilla.

Mozilla не випускає ніякого заліза, і так зрозумів що нову Firefox OS можна буде побачити хіба що на різних бюждетних девайсах китайського виробництва. Цікаво що Mozilla не позіціонує себе як суперника iOS чи Android, ну так куда там комарикові з слонами тягатись. І навіть амераканський ринок не розглядає як основний, ціляться на країни що розвиваються.

Так як програми для Firefox OS в основному будуть являти собою HTML5 сторінки  адаптовані під малий дисплей, значить програми буде дуже легко писати. Фактично кожен йшоляр буде писати Hellow World.

Я запитав Кумара чи програми котрі будуть надходити в Firefox marketplace будуть перевірятись або фільтруватись і получається, що нас чекає ще одне звалише хламу на зразок Google play :( 

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Mozilla/Firefox_OS
https://marketplace.firefox.com/developers/
https://wiki.mozilla.org/Engagement/Developer_Engagement/FirefoxAppDays
















Firefox OS Simulator

Немає коментарів: